خواهرانه

باجی باجین اولسون سوز چوخدو وقت یوخدو
  • خواهرانه

    باجی باجین اولسون سوز چوخدو وقت یوخدو

تو را با جوهر زر می نویسم

شبیه در و گوهر می نویسم

درون دفترم شعرم همیشه
به جای عشق، مادر می نویسم
 آبا جونم ، مادر عزیزتر از جانم تولدت میلیاردها میلیارد بار مبااااااااااااااااااااااااااارک نازنین! اااااااااااااااااااالهی که تا دنیا دنیاست زنده و سلامت باشی و سایه ات همراه حیدر بابای عزیزم روی سر ما باشه  بووووووووووووووووووووووووووس بوووووووووووووووووووووووووس بوووووووووووووووووووووس  heart heart​​​​ heart​​

 

برا تولد مامان شیرینی برنجی پختم تا حداقل خودش که پیشم نیست بخوره عکسشو تقدیمش کنم ولی اینترنتم ضعیفه عکسها آپلود نمی شن که بذارمشون! به محض این که اینترنتم یاری کنه پایین همین پست می ذارمش تا هم خودتون ببینید و هم نشون مامان بدید 

این از عکس شیرینی های من تقدیم به مامان و شما 

 

 

 

اینم عکس جایزه های من که پیمان برام گرفته بود 

 

و اما طرز .تهیه 

مواد لازم برای شیرینی نون برنجی
۱: تخم مرغ یک عدد
۲: آرد برنج نیم کیلو( این آردو می تونید از عطاریها یا حبوباتیها یا برنج فروشیها تهیه اش کنید فقط موقع خرید دقت کنید که بوی برنج ایرانی بده و خوش بو باشه چون بعضی از این آرد برنجهارو از برنجهای بی کیفیت درست می کنند که یا اصلا بو نمی ده یا بوی بد موندگی میده)
۳: روغن ۲۵۰گرم مثلا اندازه هشت تا ده قاشق غذاخوری(می تونید از روغن نباتی جامد یاکره یا روغن حیوانی یا روغن قنادی جامد استفاده کنید هر کدومو که دارید)
۴: وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
۵: گلاب نصف لیوان(نصف یه لیوان فرانسوی دسته دار)
۶: پودر قند ۲۷۵گرم (تقریبا یک تا یک و نیم لیوان)
۷: تخم خرفه(به صورت دونه های ریز سیاهه که برا تزیین روش قراره استفاده کنیم و از عطاریها می تونید تهیه اش کنید)
و اما طرز تهیه این شیرینی خوشمزه جوجو پز 😃
توی یه ظرف شیشه ای روغنمون رو می ریزیم و پودر قند رو روش الک می کنیم بعد اول با یه قاشق یه کوچولو هم می زنیم تا یه خرده با هم مخلوط بشند (اینو برا این می گم اول با قاشق هم بزنید چون من خودم از همون اول با همزن شروع کردم به هم زدن و پره های همزن پودر قندو پاشید به سر و صورتم و به شعاع چند متری دور و برم و مجبور شدم تا دو ساعت پودر قند جارو کنم ) بعد که یه مقدار با هم مخلوط شدند با همزن برقی ده دقیقه تا یک ربع هم می زنیم تا هم رنگش کاملا روشن بشه و هم یه دست و صاف بشه بعدش تخم مرغمونو ورمی داریم و زرده و سفیده اشو از هم جدا می کنیم و زرده اش رو به روغن و پودر قندی که هم زدیم و یه دست شده اضافه می کنیم سفیده رو هم توی یه ظرف دیگه ای جداگونه می ریزیم و می ذاریم کنار تا بعدا به موقع اش بریم سر وقتش! حالا گلاب و وانیلمون رو به مواد هم زده مون اضافه می کنیم دوباره پنج الی شش دقیقه با همزن هم می زنیم تا خوب مخلوط بشند(توی همه اینها هم همزن رو دور تند باشه بهتره) حالا پره های همزنمون رو عوض می کنیم یا همون پره هارو تمیز می کنیم و ایندفعه سفیده تخم مرغ رو که یه قاشق پودر قند روش الک کردیم و توی یه ظرف دیگه است سه الی چهار دقیقه خوب هم می زنیم تا کاملا فرم بگیره طوریکه اگه ظرفو کج کنیم از توش نریزه بیرون ، حالا دیگه همزنو می ذاریم کنار و سفیده فرم گرفته رو به موادمون اضافه می کنیم و ایندفعه به جای همزن با قاشق یا لیسک، خیلی آروم و در یک جهت(مثلا در جهت عقربه های ساعت یا خلاف جهتش، هر جور که راحتیم) به صورت دورانی موامونو هم می زنیم تا با هم مخلوط بشند( این که می گم با همزن دیگه هم نزنید بلکه با قاشق یا لیسک به آرومی هم بزنید برای اینه که تو این مرحله اگه موادمونو با سرعت بالا هم بزنیم پف شیرینی مون می خوابه) بعد از اینکه سفیده رو با بقیه مواد به آرومی مخلوط کردیم حالا آرد برنجمون رو روی موادمون الک می کنیم و دوباره با قاشق یا لیسک، خیلی آروم در یک جهت و به صورت دورانی هم می زنیم تا با موادمون مخلوط بشه...حالا دیگه موادمون آماده است و باید روی ظرفمونو سلفون بکشیم و بذاریمش توی یخچال تا به مدت بیست وچهار ساعت استراحت کنه تا آماده پخت بشه! بعد از بیست و چهار ساعت خمیرو از یخچال در می یاریم یه ماهیتابه که کفشو کاغذ روغنی انداختیم دم دستمون قرار می دیم (من کاغذ روغنی نداشتم کف ماهیتابه کاغذ A4 معمولی انداختم که هیچ فرقی هم با کاغذ روغنی نداشت! فقط یادتون باشه که چه کاغذ روغنی بندازید چه کاغذ A4، نیازی نیست که کاغذتونو چرب کنید چون خود شیرینی چربی داره و روغن خودش به کاغذ درمی یادو کاغذو چرب می کنه)وقتی ماهیتابه رو دم دستمون گذاشتیم به اندازه یه قاشق غذاخوری از خمیرمون ور می داریم و توی دستمون گردش می کنیم با فاصله دو سانتی از همدیگه می چینیمش روی کاغذ وقتی کل ماهیتابه مون پر شد  هر طرحی که خواستیم روی خمیرمون می اندازیم  مثلا طرح گلی چیزی(من خودم طرح خاصی روش ننداختم فقط اگه دقت کنید سه تا خط شبیه آرم .بنز روش انداختم) بعد از طرح دادن روش تخم خرفه می پاشیم (می تونید روش پودر پسته یا پودر نارگیل یا خلال بادوم و پسته و این چیزا هم بریزید من تخم خرفه روش ریختم چون تو شکل سنتیش(سنتی) معمولا تخم خرفه می پاشند روش)..راستی اگه طرحی خواستید روش بندازید سعی کنید روی خمیرو خیلی برش ندید چون موقع پخت اون برشها بیشتر باز می شند و خمیر از هم می پاشه اگه طرحی روش انداختید که شکافی روی خمیر ایجاد کرد کمی با انگشت روش بزنید و سعی کنید لبه های شکافو با انگشت به هم نزدیک کنید تا موقع پخت زیاد ترک ورنداره که بخواد از هم بپاشه) بعد از اینکه طرحمونو انداختیم و تخم خرفه رو روش پاشیدیم روی شعله بزرگه اجاق گازمون یه شعله پخش کن می ذاری م و ماهیتابه رو می ذاریم روش و یه دم کنی هم در ماهیتابه می ذاریم و درشو می بندیم اول زیر شعله رو بلند می کنیم تا در حد یکی دو دقیقه بدنه ماهیتابه داغ بشه بعد که دست زدیم و دیدیم بدنه داغه شعله رو می کشیم پایین در حدی که یه مقدار بالاتر از کمترین حد خودش باشه(منظورم اینه که اندازه شعله از پایینترین شعله یه خرده بالاتر باشه ولی در عین حال یه مقدار کمتر از شعله متوسط باشه، یعنی یه چیزی بین شعله پایین و متوسط باشه...فک کنم قشنگ گیجتون کردم😁) حالا که شعله رو تنظیم کردیم بیست دقیقه به حال خودش می ذاریم تا بپزه بعد از بیست دقیقه در ماهیتابه رو ور می داری م و شیرینیهارو نگاه می کنیم اگه دور شیرینیها از پایین(از کف ماهیتابه) یه کوچولو طلایی شده باشند آماده اند و دیگه باید ماهیتابه رو از روی گاز ورداریم بعد از اینکه ماهیتابه رو ورداشتید نباید بلافاصله شیرینیهارو از کاغذ جدا کنید چون از هم می پاشند باید صبر کنید تا کاملا سرد بشند بعد اینکارو بکنید برای اینکه بتونید از ماهیتابه تون دوباره استفاده کنید و منتظر خنک شدن شیرینیهاتون نمونید گوشه کاغذ رو که شیرینیهای گرم روشه از دو طرف آروم بگیرید و با شیرینیهای روش بلندش کنید و بذاریدش توی یه سینی(مثل اون عکسی که شیرینیها داخل سینی روی کاغذند و توی همین پست براتون گذاشتم) حالا می تونید پشت ماهیتابه تونو آب بگیرید تا خنک بشه(مواظب باشید آب توش نره) بعدش یه کاغذ تمیز دیگه توش بذارید و سری دوم شیرینیهاتونو آماده کنید و دوباره بذاریدش روی گاز تا بپزه! شیرینیهایی هم که با کاغذ گذاشتید توی سینی بعد از اینکه کامل سرد شدند دونه دونه از روی کاغذ جداشون کنید و بچینیدشون توی یه ظرف و بعدم نوش جانشان کنید برای نگهداریشون هم می تونید اونارو تو ظرف در دار بیرون یخچال به مدت طولانی نگهداری کنید یه هفته تا ده روز موندگاری داره...خب اینم از طرز تهیه شیرینی نون .برنجی با تمام نکاتش روی گاز ، اگه بخواهید تو فر بذارید هم همه این نکاتو رعایت کنید فقط می مونه حرارت فر که فرها چون باهم فرق دارند باید اونو دیگه خوتون با توجه به فرتون باید تنظیمش کنید و موقع پخت هم هر از گاهی چک کنید که یه ذره از پایینش طلایی شد از فر درش بیارید چون بیشتر بمونه زیرش می سوزه  ایشالاااااااااااااااااا که ازش خوشتون بیاد بووووووووووووووووووووووس بوووووووووووووووس فعلا بااااااااااای

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۹/۰۹
رها رهایی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی